Pikante bananen curry

Maak zelf uw pikante bananen curry. Dit is een heerlijk gerechten wat zeker in de smaak zal vallen als u van bananen en curry houdt. Klaar in 35 minuten.

Voorbereiding: 15-20 minuten
Bereiding: 15 minuten
Klaar in: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten voor pikante bananen curry
2 bananen snijden in stukken
25 gram geraspte kokosnoot
8 eetlepels kerriepoeder
80 milliliter zonnebloemolie
1 theelepel ruwe rietsuiker
2 uien in stukjes gesneden
300 millilter tomatensaus (passata)
200 gram yoghurt (naturel)
1 halve eetlepel komijnpoeder
4 theelepels currypasta
4 theelepel gemalen kurkuma
1 kwart theelepel zout
1 eetlepel gemberpoeder
1 theelepel chilipoeder
1 kwart theelepel kaneelpoeder
1 halve theelepel gemalen zwarte peper
8 teentjes geperste knoflook
3 tomaten snijden in stukken

Bereidingswijze
Neem een grote pan en zet deze op middelhoog vuur met zonnebloemolie. Ga nu de UI bakken voor zo’n 5 minuten. De UI niet bruin bakken. Voeg nu de kerriepoeder, kaneel, zwarte peper, chilipoeder, kurkuma, suiker, zout, gember en komijn toe. Bak dit alles voor zo’n 1 minuut. Bak vervolgens ook de currypasta met de geperste knoflook voor zo’n 1 minuut. Voeg vervolgens de tomatensaus (passata) en de yoghurt toe aan het mengsel en breng het aan de kook. De stukken banaan erdoor roeren en laat het zo’n 2-4 minuten zachtjes sudderen. Hierna voeg je de tomaat toe en kook het voor 1 minuten door. Voordat je het serveert meng de geraspte kokosnoot door het geheel. Nu is uw pikante bananen curry klaar en kunt u hier heerlijk van genieten.