Bananenbrood

Bananenbrood is een heerlijke lekkernij die u op elk gewenst tijdstip kunt eten. Het is een lekkere stevige kost. Bananenbrood maken? Volg de bereidingswijze zorgvuldig en na 1 uur koken kunt u al smullen van dit heerlijke recept.

Bereidingsduur: 1 uur

Ingrediënten voor bananenbrood
3 gepureerde bananen
150 gram suiker
200 gram bloem
het wit van 2 eieren
65 milliliter appelmoes
kwart theelepel bakpoeder
halve theelepel soda bicarbonaat (baksoda)
halve theelepel gemalen kaneel

Verder kunt u variëren met bijvoorbeeld rozijnen, noten of chocolade stukken.

Bereidingswijze voor bananenbrood
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Een cakevorm van 20 x 10 centimeter lichtjes invetten met boter.
2. Neem een grote kom. Vervolgens de ingrediënten bakpoeder, soda, kaneel, bloem, suiker, eiwit, appelmoes met de bananenpuree. Klop het vervolgens lichtjes op en zorg ervoor dat het niet een geheel glad gestreken mengsel is.
3. Voeg het mengsel in de bakvorm en zet het in de voorverwarmde oven voor plus minus 50 minuten.

Tip: wilt u weten of de bananenbrood gaar is? Dit kunt u doen met een scherp klein voorwerp door in het midden van de bananenbrood te prikken om deze vervolgens eruit te halen. Wanneer niets aan het voorwerp kleeft is de bananenbrood gaar en klaar om te worden opgegeten!